Confidenţialitate

Echipa României la ciclism normal și hand bike la Jocurile Invictus – AUDIO

Ieri, la Jocurile Invictus, olimpiada paralimpică înființată de prințul Harry al Marii Britanii, au avut loc concursurile de haltere și canotaj, iar astăzi are loc finala la ciclism normal și hand bike.

Echipa de ciclism a României la Jocurile Invictus este formată din trei militari: plutonier adjutant principal Costel Stanciu, rănit în anul 2012, în Afganistan, plutonier adjutant Costinel Slăniceanu, rănit în anul 2006, în Afganistan, plutonier major Irinel Matei, rănit în anul 2008, în Afganistan.

Din echipa de canotaj fac parte doi militari: locotenent Ciprian Iriciuc, rănit în anul 2015, în Afganistan și plutonier major Dumitru Paraschiva, rănit în anul 2009, în Afganistan.

Spre deosebire de țări precum Statele Unite sau Marea Britanie, unde oamenii donează bani de mici, constant, și fac voluntariat chiar și pentru militarii răniți străini, la noi, contribuțiile private pentru eroi se adună greu.

Din această cauză, plutonierul adjutant Costinel Slăniceanu, sportivul care la Toronto, concurează la hand bike, ciclism de mână, a primit bicicleta de concurs cu doar câteva săptămâni înainte de competiție.

Rămas fără un picior și fără vedere la un ochi, în 2006, în Afganistan, Costinel Slăniceanu spune că în ciuda problemelor de organizare și logistică, participarea la Invictus este pentru el o ocazie de ieși din rutina profesională instalată după accident.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

DEDEMAN> Planuri de Bine pentru Sport