Ecaterina Andronescu, nominalizată pentru funcția de ministru al Educației

Ecaterina Andronescu a fost nominalizată, în unanimitate, de Biroul Permanent Naţional al PSD pentru funcţia de ministru al Educaţiei, a anunţat, marţi, preşedintele interimar al PSD Bucureşti, Gabriela Firea.

„Am votat ca Ecaterina Andronescu să devină minstru al Educaţiei este foarte important să dîm un mesaj în toata ţara, să avem un profesionist”, a afirmat Firea.

Totodată, secretarul de stat în MAE George Ciamba a fost desemnat, în locul lui Victor Negrescu, pentru portofoliul de ministru delegat al Afacerilor europene.

„Pentru înlocuitorul domnului Negrescu, am spus că nu înţeleg motivele demisiei. Domnul Negrescu a explicat că i s-au luat anumite atribuţii şi nu i s-a parut colegial. Am votat abţinere pentru domnul Ciamba”, a mai spus primarul general.

În acest caz au fost două abţineri: Gabriela Firea şi Victor Negrescu, ministrul demisionar.

La rândul său, Premierul Viorica Dăncilă a declarat marţi că a propus pentru portofoliile Educaţiei Naţionale şi Afacerilor Europene doi oameni cu experienţă, care pot aduce plusvaloare.

„Având în vedere că se împlinesc 45 de zile de interimat pentru Ministerul Educaţiei Naţionale, am venit astăzi cu propunerea pentru acest minister în persoana doamnei Ecaterina Andronescu. Pentru Ministerul Afacerilor Europene am propus ca ministru delegat pe George Ciamba. Am venit cu aceste propuneri pentru că cred cu tărie că avem nevoie de oameni cu experienţă, cu expertiză, sunt două portofolii importante şi acest lucru ne face să avem în vedere oameni care pot aduce plusvaloare. (…) România se află în grafic pentru preluarea Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene şi cred că orice declaraţie care aduce o umbră de îndoială acestui lucru nu poate face decât rău României. Suntem în linie dreaptă, suntem în grafic”, a declarat premierul, la finalul şedinţei Biroului Permanent Naţional al PSD.

Întrebat dacă a reevaluat situaţia în privinţa Ecaterinei Andronescu, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a spus că a acceptat propunerile premierului Viorica Dăncilă. „Eu nu fac reeavaluări. Doamna prim-ministru a venit cu cele două propuneri, au fost votate în BPN”, a afirmat Dragnea.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS