Confidenţialitate

Ecaterina Andronescu, la deschiderea Olimpiadei Naţionale de Geografie: ”Pământul este viu, se transformă sub ochii noştri, iar voi, dragi elevi, aţi ales acest domeniu, unul extrem de important”

Prezentă la deschiderea Olimpiadei Naţionale de Geografie, la Târgu Mureş, Ecaterina Andronescu a anunțat că nu se intenţionează scoaterea Geografiei dintre disciplinele pentru examenul de Bacalaureat. Mai mult, ministrul a vorbeit elevilor despre importanța acestui domeniu, în ciuda unui proiect care prevedea eliminarea ei dintre cele considerate ca fiind esențiale în examenul de Bacalaureat.

“Săptămâna trecută am fost la Deva şi la Turnu-Severin, azi sunt la Târgu Mureş, iar vineri voi fi la Suceava, deci cam circul în toată ţara.

Dar pentru că la un moment dat a apărut ideea ca Geografia ar fi o disciplina care, în intenţia mea, s-ar scoate de la examenul de Bacalaureat, am vrut să fie semnalul foarte clar: nu intenţionez acest lucru şi aceea era doar o schiţă de dezbatere publică, nu o decizie. Ca urmare, şi acesta a fost un argument, dacă vreţi”, a declarat Ecaterina Andronescu.

“Geografia este, fără îndoială, una dintre cele mai generoase ştiinţe, care au împărţit cu alte ştiinţe preocupările pentru a înţelege lume în care trăim, pentru a înţelege pământul pe care ne desfăşurăm existenţa, neamurile de pe acest pământ, cum s-au aşezat în partea geografică a pământului, pentru a înţelege cum a evoluat.

Pământul este viu, se transformă sub ochii noştri, iar voi, dragi elevi, aţi ales acest domeniu, unul extrem de important”, a mai transmis ministrul.

Începând de azi și până duminică are loc Olimpiada Naţională de Geografie pentru clasele VIII-XII, la care participă 356 de elevi din clasele VIII-XII din toate judeţele ţării, 47 de profesori însoţitori şi 46 de profesori membri ai Comisiei Centrale.