Confidenţialitate

“E important pentru fiecare să își recunoască greșeala, chiar și în fața copilului”

Denisa Stoicescu, diriginta clasei a XII-a Turism din cadrul Liceului Tehnologic Energetic din Câmpina, le-a sugerat elevilor ei să le scrie părinților și ulterior, scrisorile au fost adunate într-un volum care se numește “De vorbă cu părinții mei”.

Nimeni nu poate face minuni, dar elevii spun că publicarea scrisorilor către părinți nu a fost în zadar.

“Am ţinut să le reproșez divorţul pe care l-au avut. Am realizat după ce au citit scrisoarea că ei nu conștientizau”, spune Mihai.

Evident, părinții au recunoscut imediat scrisoarea care le era adresată, chiar dacă fiul lor a folosit un pseudonim. Mama lui Mihai a izbucnit în lacrimi și deși s-a ținut tare, nici tatăl lui nu a rămas indiferent.

“Este un pic mai introvertit și nu mi-a exprimat așa, suferința lui. Dar am înțeles din faptele lui ca a înțeles și el. Observ cum încearcă să tolereze și să aplaneze conflictul pentru că a înțeles că e mai bine așa în relația cu ea, cu mama mea”, mărturiseşte Mihai.

Tatăl lui Mihai știa că fiul lui suferă în tăcere. Dar să citească cu subiect și predicat prin ce trece, nu avea cum să nu-l impresioneze.

“Pentru mine, reprezintă o lecție pe care mi-o merit. E important pentru fiecare să își recunoască greșeala, chiar și în fața copilului.

Sunt antreprenor, timpul meu e limitat. Dar fac de așa natură să ajung seara şi mă bucur de ei. Mai mult, băiatul cel mare mă însoţeşte în cât mai multe delegaţii”, a recunoscut Constantin, tatăl lui Mihai.

Doar timpul va spune cât de utilă a fost inițiativa dirigintei Denisa Stoicescu de a-și îndemna elevii să le scrie părinților. Pentru moment, pare că scrisorile au dat rezultat și spune Denisa Stoicescu, și-a asumat și eventuale reacții negative ale părinților.

“Mai îmi zice soțul meu că sunt inconștientă. Dar trebuie să fii puțin așa, că altfel, nu mai faci nimic. Nu ştiu, să riști un pic…  Și cred asta în continuare: că dacă noi toți ne-am face datoria așa cum trebuie, profesori, părinți si elevi, dacă am da ce avem mai bun, ar fi ceva frumos. S-ar întâmpla lucruri la care nici nu ne gândim”, îndeamnă Denisa Stoicescu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.