Confidenţialitate

După presupusul atac chimic de sâmbătă, D. Trump anunță “decizii majore” până joi

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, avertizează că cel târziu până joi dimineața, (ora României), Statele Unite vor lua  “decizii majore” în ceea ce privește situația din Siria.

Azi noapte, președintele Franței, Emmanuel Macron și cel american au discutat din nou despre atacul chimic din Siria, împotriva populaţiei din Douma, oraș situat la 10 km nord est de capitala Damasc.

 

Începând de sâmbătă, când a avut loc atacul soldat cu zeci de morți, administrația americană se consultă atât cu aliații cât și cu proprii oameni.

Un anunț major va fi făcut în cel mult 48 de ore a anunțat  președintele Donald Trump, luni seara.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La rândul său,  şeful Pentagonului, James Mattis, nu a exclus lovituri împotriva Siriei.

Iar purtătorul de cuvânt al guvernului francez, a declarat că “dacă linia roşie a fost încălcată’ în Siria, va exista o “ripostă” menţionând că schimburile de informaţii între şeful statului francez, Emmanuel Macron, şi preşedintele american Donald Trump “confirmă a priori utilizarea de arme chimice” în atacul de sâmbătă.

Forţele armate siriene şi aliaţii lor au intrat în alertă totală în întreaga ţară şi au evacuat posturi militare în -perspectiva unor posibile raiduri internaţionale, au declarat marţi un ONG de monitorizare şi activişti, citaţi de agenţia germană dpa.

Rusia a avertizat luni împotriva unor ‘consecinţe grave’ în cazul unor atacuri aeriene occidentale în Siria, după presupusul atac chimic de sâmbătă a cărui existenţă este negată de Moscova, relatează France Presse.