După PNL, și UNPR invită partidele parlamentare la consultări pe tema codului fiscal

Președintele UNPR, Gabriel Oprea a anunțat astăzi că va trimite o scrisoare tuturor partidelor, prin care le invită la Parlament să discute despre noul cod fiscal.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Gabriel Oprea a evitat să spună dacă formațiunea pe care o conduce va susține o reducere a TVA în două etape, așa cum au propus liberalii: de la 24 la 21% de la 1 ianuarie și de la 21 la 19 procente, de la 1 iulie.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Liberalii au propus data de 17 august pentru consultări între partide pe tema noului cod fiscal, cu o săptămână înainte ca Parlamentul să se reunească în ședință extraordinară pentru reexaminarea legii.

Conducerea UDMR ar fi de acord cu o scădere a TVA în trepte. Liderul UDMR, Kelemen Hunor a cerut recent guvernului să demonstreze, cu cifre, că noile reduceri de taxe și impozite din codul fiscal nu vor duce la creșterea deficitului bugetar și la revenirea crizei economice.

De altfel, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu a declarat- zilele trecute – că România riscă să intre iar în criză, din cauza măsurilor de relaxare fiscală, cumulate cu creșterile salariale anunțate.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS