După întâlnirea cu Papa Francisc, Donald Trump este ‘mai hotărât ca niciodată’ să caute pacea în lume

Preşedintele Statelor Unite a mărturisit că, în urma întâlnirii avute la Vatican cu Papa Francisc, este ‘mai hotărât ca niciodată’ să caute pacea în lume,.

‘A fost o onoare unică în viaţă să-l întâlnesc pe Sanctitatea Sa, Papa Francisc. Am părăsit Vaticanul mai hotărât ca niciodată să caut pacea în lume’, a scris Donald Trump pe Twitter.

‘El este cineva, este cu adevărat bun, am avut o întâlnire fantastică şi un extraordinar tur (al Vaticanului – n.r); a fost cu adevărat frumos’, a spus liderul de la Casa Albă în timpul unei întrevederi avute ulterior cu premierul italian Paolo Gentiloni.

Preşedintele SUA şi suveranul pontif au avut o reuniune privată de 27 de minute.

Potrivit unui comunicat al Vaticanului, întrevederea lor a fost ‘cordială’, fiind abordate ‘teme din actualitatea internaţională şi promovare a păcii în lume’.

Preşedintele Statelor Unite se află în prima sa vizită europeană de la instalarea la Casa Albă, a treia etapă a unui turneu în străinătate care a mai inclus Arabia Saudită, Israelul şi teritoriile palestiniene.

Donald Trump este aşteptat în Belgia, unde are programate întâlniri cu regele și premierul, pentru ca mâine să fie prezent la Bruxelles, pentru primul său summit NATO.

În weekend, liderul american va reveni în Italia, pentru reuniunea G7 de la Taormina, Sicilia.

Donald Trump, în prima sa vizită europeană ca preşedinte al SUA

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS