După incidentul de la Piatra Neamț, pompierii din toate județele sunt puși la treabă

Un concert al trupei Carla’s Dreams, sustinut intr-un mall din oras, a fost intrerupt, dupa ce mai multe persoane au lesinat din cauza caldurii. Primele date arata ca in interiorul mall-ului se aflau aproape 2000 de oameni, mult prea multi pentru capacitatea cladirii.

Acum pompierii din toate judetele trebuie sa le reaminteasca organizatorilor de evenimente regulile pe care trebuie sa le respecte in astfel de situatii.

Reprezentantii Inspectoratelor de Urgenta din tara vor trebuie sa stea de vorba cu administratorii clădirilor de tip mall sau a altor categorii de construcții în care se organizează concerte, cu privire la obligațiile pe care le au. Printre acestea: stabilirea planului de organizare a evacuării oamenilor si respectarea numărului maxim de persoane prevăzut în proiectul de amenajare. In plus, inca o regula ce trebuie reamintita administratorilor de cladiri: pompierii trebuie notificati in cazul evenimentelor la care vor participa cel putin 200 de persoane.

In cazul concertului de la Piatra Neamt, polițiștii au deschis un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și neluarea măsurilor legale privind securitatea și sănătatea în muncă. De asemenea, sunt asteptate si concluziile anchetei realizate de pompieri, care vor stabili cu cat a fost depasita capacitatea mall-ului.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS