După incidentele de la Metrou, Poliția Capitalei: Oricine simte că ceva este în neregulă trebuie să sune la 112

Poliţia Capitalei recomandă populaţiei să îşi păstreze calmul şi să apeleze numărul de urgenţă 112 dacă sesizează anumite acte antisociale, a declarat vineri Diana Sarca, purtătorul de cuvânt al DGPMB, după un eveniment petrecut vineri dimineaţă la metrou.

„Oricine simte că ceva este în neregulă trebuie să se adreseze Poliţiei. Suntem aici pentru cetăţeni şi asigurăm că suntem la datorite tot timpul. Oamenii să se adreseze cu încredere Poliţiei pentru că vom acţiona cu operativitate. Să respectăm indicaţiile pe care le auzim la metrou, să nu depăşim banda aceea galbenă, de siguranţă, să fim atenţi unii la alţii (…) Aş face un apel la umanitate, un apel să fim mai oameni decât am fost, să ne uităm şi la cel de lângă noi dacă are nevoie de ceva, poate putem ajuta cu ceva. Ideea este că avem un instrument care se cheamă telefon mobil, îl vedem în 99% din cazuri la cineva în mână, măcar să facă acel apel de urgenţă 112, dacă este nevoie”, a declarat Diana Sarca.

Vineri dimineaţă, în jurul orei 10.00, la Poliţia Metrou s-a prezentat o femeie de 42 ani care a sesizat faptul că a fost ameninţată de către o necunoscută, care prezenta următoarele semnalmente: vârsta de 60-65 ani, aproximativ 1,60 m, constituţie robustă, îmbrăcată cu mai multe haine. Purta o fustă dreaptă, de culoare neagră, pulover negru, lung, căciulă neagră, geantă bej şi cizme negre. Pe braţ purta o haină de culoare neagră.

Femeia care ar fi ameninţat a fost prinsă de poliţişti la staţia Pipera, la suprafaţă, şi în prezent este audiată, a anunţat Diana Sarca, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei.

Persoana depistată este din Bucureşti şi are 57 de ani, nu a fost depistată datorită semnalmentelor, elementele au fost cele de vestimentaţie şi alte aspecte luate în calcul de poliţiştii operativi

Sarca a precizat că nu a agresat fizic victima, dar a ameninţat-o verbal: „Nu scapi de mine!”.

„Persoana a fost depistată, a fost găsită de către colegii noştri la ora 10,55 în zona staţiei de metrou Pipera, a fost găsită la suprafaţă. La acest moment se află la audieri pentru a se stabili cauzele, condiţiile, împrejurările care au determinat-o să folosească cuvinte ameninţătoare la adresa unei alte persoane aflate la staţia de metrou. În fapt, azi, în jurul orei 10,00 s-a prezentat o doamnă care a sesizat că s-a simţit ameninţată de cuvintele pe care i le-a adresat o altă femeie. (…) Persoana depistată este din Bucureşti şi are 57 de ani, nu a fost depistată datorită semnalmentelor, elementele au fost cele de vestimentaţie şi alte aspecte luate în calcul de poliţiştii operativi”, a spus Diana Sarca.Femeia care ar fi ameninţat pe cineva la metrou vineri dimineaţă a fost prinsă de poliţişti la staţia Pipera, la suprafaţă, şi în prezent este audiată, a anunţat Diana Sarca, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS