Confidenţialitate

După două decenii în afara României, Raluca Ciulei face “600+ km pentru educație” în această vară

După 21 de ani petrecuți în Germania, SUA și Elveția, a revenit anul trecut în România.

S-a situat în clasamentul mondial la tenis de câmp, a studiat informatica și logica la University of Pennsylvania, dar și matematica la una dintre cele mai prestigioase universități din Elveția, ETH Zürich – Eidgenössische Technische Hochschule Zürich, care a dat peste 20 de laureați ai Premiului Nobel, cel mai cunoscut fiind Albert Einstein. Acesta este, pe scurt, CV-ul Ralucăi Ciulei.

Raluca Ciulei caută să schimbe acum România prin educație. “600+ km pentru educație” se numește proiectul ei în care merge, pe jos, din Bistrița și până în București pentru a oferi educație non formală copiilor. ”Plec pe 30 iulie, ajung pe 19 august. Îmi doresc să mă însotească copii și adulți când trec prin localitatea lor”, spune Raluca Ciulei.

În afara acestei inedite caravane pentru educație, Raluca Ciulei este fondator și președinte Love for Life, organizație ale cărei proiecte vizează educația copiilor și adulților. ”Prin implicarea activă a fiecăruia dintre noi, aspirăm la un viitor în care niciun copil nu este lăsat pe dinafară de societate si de sistem, fiecare copil are șansa să își realizeze întregul potențial, să iasă din cercul vicios al sărăciei și excluderii sociale, să evite astfel transmiterea situației defavorizate de la o generație la alta, un viitor în care nicio comunitate nu este lăsată în urmă”, și-a definit misiunea Love for Life.

Povestea proiectului și cum poate fi el ajutat aflați de la omul de milioane din această săptămână, Raluca Ciulei, în emisiunea O Dimineață de Milioane.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Mai multe detalii despre programul “600+ km pentru educație” pot fi găsite pe pagina dedicată de Facebook