Confidenţialitate

După doi ani de pandemie, grecii sunt optimiști în privința sezonului turistic, chiar și fără turiștii ruși și ucraineni | AUDIO

Deși au multe rezervări anulate din partea rușilor și a ucrainenilor, cei din industria turismului din Grecia se așteaptă ca numărul vizitatorilor să se dubleze față de anul trecut, în condițiile în care multe restricții au fost sau urmează să fie ridicate. De altfel, pentru Paște a crescut numărul rezervărilor.

Războiul din Ucraina va afecta mai ales turismul din insula Creta, unde 10% dintre vizitatorii anuali erau ucraineni și ruși, spun hotelierii greci.

Președintele Agențiilor elene de Turism, Lyssandros Tsilidis, a menționat că pierderile se ridică în acest moment la 700.000 de euro, după ce 600.000 de ruși și peste 200.000 de ucraineni și-au anulat vacanțele în Grecia.

Și totuși, guvernul de la Atena și responsabilii din turism mizează pe un sezon turistic mai bun decât anul trecut și chiar pe o dublare a numărului de turiști.

De altfel, numărul sosirilor pentru vacanța de Paște a crescut în Atena și Salonic față de anul trecut, potrivit ministrului turismului Vassilis Kikilias. Acesta nu se așteaptă totuși ca numărul turiștilor să revină la cifrele record dinaintea pandemiei.

Pentru a încuraja turismul, Grecia a eliminat încă din februarie obligativitatea testelor COVID la granițe pentru cei care au certificat european de vaccinare.

De la 1 mai, certificatul sanitar nu va mai fi cerut în restaurante, baruri, magazine, iar de la 1 iunie, în Grecia, masca nu mai este obligatorie în spațiile închise.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.