După ce a anunţat că va da în judecată un politician pentru modul în care votează colegii lui de partid, Gabriela Firea a explicat la Europa FM situaţia de la primărie – AUDIO

În Consiliul General al Capitalei s-a votat ieri trecerea unei părți din patrimoniul municipalității către companiile municipale nou-înființate. Este vorba de un proiect al primarului general de trecere a mai multor activități în coordonarea unor companii municipale – activități care erau până acum externalizate și în sarcina unor firme private.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Opoziția din Consiliu se opune.

Pentru trecerea patrimoniului dintr-o parte în alta, e nevoie, potrivit legii, de ⅔ din voturile Consiliului. Asta înseamnă că e nevoie și de voturi de la PNL și USR.

PNL are 8 consilieri generali din 55. USR are 15, deci opoziția are 23 iar puterea PSD+ALDE+PMP are 32.

În consecință, iată, anunţul dnei Firea: “Astăzi (adică joi) am redactat deja cererea de chemare în judecată a domnului europarlamentar Cristian Bușoi, președinte PNL București, pe care noi îl considerăm autorul moral al blocajului proiectelor benefice pentru cetățenii din București. Dacă nici astăzi aceste proiecte nu sunt  votate, mâine dimineață noi depunem această cerere de chemare în judecată.”