Confidenţialitate

După Black Friday 2019 urmează American Black Friday și Crazy Sale

După ce multe magazine din România au anunțat reduceri de Black Friday 2019 vineri, continuare și peste weekend, acum unele magazine online și fizice continuă promoțiile de Black Friday. În mod creativ, unele denumesc noua campanie American Black Friday, cum este de exemplu cazul evomag.ro.

Magazinul EvoMag.ro anunță reduceri de până la 80% până pe 24 noiembrie în ceea ce numește American Black Friday.

Emag.ro, cel mai mare retailer online care a anunțat deja cifre record pentru Black Friday 2019, continuă reducerile sub campania ”Crazy Sale”.

Vivre.ro anunță că încheie campania Black Friday luni la ora 13:00. Din totalul sumelor tranzacționate, 50% sunt reprezentate de achiziții de canapele și piese de mobilier, 15% de textile și accesorii pentru dormitor, 10% de covoare, iar 25% de produse de lifestyle, decorațiuni, accesorii și alte produse cu dimensiuni mici, potrivit unei statistici Vivre.ro.

În continuare se pot găsi promoții pentru cosmetice, parfumuri, cărți, jucarii, fashion, ceasuri & bijuterii, consumabile pentru saloane și consumabile medicale. Esteto.ro, de exemplu, anunță reduceri până la finalul lunii noiembrie, chiar dacă aceastea nu mai sunt ”îmbrăcate” în denumirea de Black Friday 2019.

Dacă Vodafone a făcut reduceri și oferte speciale pentru Black Friday românesc împreună cu Telekom și Digi Mobil, Orange încă pregătește reducerile de Black Friday 2019.

Black Friday american

29 noiembrie este data Black Friday 2019 în SUA. La fel ca în anii precedenți, magazinele din România au adaptat local campania și au setat propria perioadă pentru reduecrile de Black Friday. Black Friday este denumirea dată de americani zilei care urmează după Ziua Recunoștinței și care deschide sezonul de cumpărături de Crăciun.

Gândită pentru impulsionarea vânzărilor și golirea stocurilor existente, Black Friday s-a transformat în ultimii ani dept într-un eveniment global dedicat cumpărăturilor, în care magazinele se întrec în oferte speciale și reduceri, de multe ori ajungând și la peste 90% reduceri cu ocazia Black Friday.