Confidenţialitate

După atacul în care au murit 29 de oameni, președintele Iranului anunță un răspuns “teribil”

Preşedintele iranian Hassan Rohani a promis  un răspuns “teribil” al ţării sale după atacul asupra unei defilări militare care a făcut, conform celui mai nou bilanţ, 29 de morţi în sud-vestul Iranului, relatează AFP.

“Răspunsul Republicii Islamice la cea mai mică ameninţare va fi teribil”, a declarat Rohani, conform unui comunicat publicat pe site-ul său oficial.

Cel puţin 29 de persoane au fost ucise şi alte aproape 60 au fost rănite în atentatul comis sâmbătă dimineaţă asupra unei defilări militare în oraşul Ahvaz din sud-vestul Iranului.

Armata iraniană a anunțat că teroriștii care au atacat  au fost antrenați de două ţări arabe din Golf şi au avut legături cu Statele Unite şi Israel.

Un general din armata siriană a declarat că teroriștii nu aparțin unor grupări cunoscute, însă organizația Daesh Statul Islamic și un grup arab antiguvernamental au revendicat deja atacul.

Atacul a vizat spaţiul unde se adunaseră oficiali iranieni pentru a asista la evenimentul anual care marchează începutul războiului cu Irakul din 1980-1988.

Teroriștii au tras dintr-un parc aflat în apropierea locului în care se desfășura parade și purtau uniforme militare, au declarat martorii.

Aparent atacul a fost comis de 4 bărbați care au ucis atât civili cât și membri ai Gardienilor Revoluţiei, dar i-a vizat pe liderii militari.