Confidenţialitate

Duncan Campbell se retrage din muzică din cauza sănătății precare. UB40 caută un nou solist

Solist al formaţiei britanice UB40, Duncan Campbell şi-a anunţat retragerea din activitatea muzicală, relatează BBC.

În vârstă de 63 de ani, cântărețul a suferit un accident vascular cerebral în august 2020, iar mai apoi a urmat un program de recuperare, pregătindu-se pentru următorul turneu al formaţiei reggae în Marea Britanie.

Membrii trupei UB40, care s-a format în oraşul Birmingham la sfârşitul anilor 70, au declarat că sunt în căutarea unui nou solist.

”Din păcate, din cauza problemelor de sănătate continue, am luat cu reticenţă decizia de a mă retrage din formaţie pentru a mă concentra asupra recuperării mele. Sunt extrem de recunoscător şi aş dori să exprim sincere mulţumiri fanilor pentru tot sprijinul acordat în acest timp şi de-a lungul întregii perioade petrecute cu UB40”, a transmis Duncan Campbell. ”Trupa are tot sprijinul meu în viitor şi, bineînţeles, le adresez cele mai bune urări de viitor cu noul lor solist vocal”, a adăugat cântăreţul.

Fratele mai mare al lui Campbell, totodată colegul său de trupă, Robin, a declarat în numele UB40: ”Am repetat cu intenţia revenirii lui Duncan pe scenă dar, din păcate, după ce s-a confruntat cu mai multe probleme de sănătate, a luat decizia de a se retrage din muzică pentru a se concentra pe deplin asupra recuperării”.

”Suntem profund întristaţi, însă îi înţelegem pe deplin şi îi susţinem decizia”, a adăugat el.

”În ceea ce priveşte turneele, suntem pregătiţi să pornim la drum pentru viitoarele noastre spectacole din vară şi îl vom anunţa cât de curând pe noul nostru solist”, a precizat Robin Campbell.

Duncan Campbell l-a înlocuit în 2008 pe fratele său mai mic, Ali, după ce acesta din urmă s-a retras din cauza unor neînţelegeri legate de managementul formaţiei.

UB40 s-a format în 1978, numele formaţiei fiind inspirat de cel al unui formular (Unemployment Benefit, Form 40) ce trebuia completat de persoanele din Marea Britanie care solicitau ajutor de şomaj.

Printre hiturile trupei se numără ”Red Red Wine” şi ”Falling In Love With You”.

De-a lungul timpului, peste 40 dintre melodiile UB40 au ajuns în clasamentul muzical UK Top 40, formaţia fiind recunoscută drept una dintre cele mai de succes din ţară.