Dumitru Lupu, compozitorul șlagărului ”Hai vino iar în gara noastră mică”, înmormântat la Constanța

Compozitorul Dumitru Lupu, autorul cunoscutelor șlagăre ”Mă-ntorc la tine, mare albastră” și „Hai vino iar în gara noastră mică”, va fi condus luni pe ultimul drum. Dumitru Lupu va fi înmormântat la Constanța.

Cunoscutul compozitor de muzică uşoară a murit sâmbătă dimineaţă la vârsta de 65 de ani. Anunţul a fost făcut pe Facebook de soţia lui, cântăreaţa Ileana Şipoteanu.

De-a lungul timpului, Dumitru Lupu a compus sute de melodii, a participat și a realizat sute de emisiuni TV, este autorul muzicii a numeroase spectacole și filme de lungmetraj pentru copii.

Printre şlagărele compuse de el se numără „Ce mult te-am iubit”, „Mă-ntorc la tine mare albastră” și „Hai vino iar în gara noastră mică”.

Dumitru Lupu era profesor la Universitatea Ovidius din Constanţa, precum şi membru al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România şi al Uniunii Autorilor şi Realizatorilor de Film din România.

A fost și dirijor la Teatrul Fantasio din Constanţa şi la Teatrul ”Alexandru Davila” din Piteşti, precum şi iniţiatorul Festivalului “Mamaia copiilor”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS