Dumitru Dragomir, audiat la DIICOT în dosarul FRF: ”aici vii când te cheamă și pleci dacă te mai lasă”

Fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a fost audiat astăzi la DIICOT, în dosarul dispariției unui milion de dolari din conturile Federației Române de Fotbal. Dragomir a declarat că a fost citat ca martor în dosar. La ieșire, fostul șef al LPF a spus „dacă nu era Mircea Sandu nu se făceau cele două, baze” ale FRF. El a precizat că a fost întrebat de procurori despre activitatea Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal.

„M-au întrebat ce s-a discutat în comitetele executive, ce hotărâri s-au luat. Ce m-au întrebat procurorii, eu am raspuns. M-au întrebat de alte probleme, dar de milion nu. M-au întrebat de baza de la Buftea, de cea de la Mogoșoaia, de cum se proceda în comitetele executive. Procedura era că dacă nu era Mircea Sandu nu se făceau două baze. Asa e în România când faci bine. Eu zic că Mircea Sandu a făcut bine, a făcut și baza de la Buftea și de la Mogoșoaia„, a spus fostul șef al LPF.

Dragmir nu a ezitat să facă glume și cu jurnaliștii: „aici vii când te cheamă și pleci dacă te mai lasă”.

Procurorii DIICOT investighează infracţiuni de delapidare şi spălare de bani. Mai exact este vizată o finanţare de un milion de dolari acordată FRF de FIFA.

E vorba de costurile de construire a bazei de pregătire a Federaţiei Române de Fotbal, situată la Buftea, anunță ProSport.

Ancheta declanşată de procurori confirmă dezvăluirile ProSport conform cărora FRF a umflat preţul total al investiţiei, de 3,5 milioane de euro. Baza a fost ridicată de federaţie între 2009 şi 2011, în mandatul lui Mircea Sandu, cu bani din diverse proiecte de la FIFA şi UEFA. Spre exemplu, UEFA a alocat 2,5 milioane de euro din costul total, prin proiectul Hattrick.

Sumele de construcţie şi de proiectare sunt considerate nejustificate de procurorii DIICOT. Doar hotelul din interiorul bazei a costat 2,4 milioane de euro, dintre care costurile de proiectare s-au ridicat la suma uriaşă de 600.000 de euro. Procurorii consideră că o firmă de proiectare din occident poate realiza un proiect similar cu o sumă de 20 ori mai mică.

De asemenea, anchetatorii susţin că terenurile artificiale din interiorul bazei au avut un cost nejustificat. Unul dintre terenuri a costat 500.000 de euro plus TVA, în condiţiile în care preţul pieţei nu depăşeşte 250.000 de euro. Preţul de construcţie la gazonul sintetic a fost de 64,5 euro pe metru pătrat în condiţiile în care cel mai scump gazon era de 25 de euro pe metru pătrat.

De asemenea agenția de presă news.ro scrie, citând surse judiciare că anumite sume din banii alocaţi proiectului de la Buftea ar fi fost rulaţi prin conturile Ralucăi Sandu, fiica lui Mircea Sandu, cei doi fiind suspectaţi de delapidare şi spălare de bani.

Sursele citate au menţionat că sumele de bani delapidate ar fi fost scoase în mod ilegal din FRF prin firme off-shore sau „fantomă”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS