Dumitru Dragomir – achitat definitiv în dosarul de evaziune fiscală

Dumitru Dragomir, fostul șef al Ligii Profesioniste de Fotbal, a fost achitat definitiv în dosarul de evaziune fiscală.

În primă instanță fusese condamnat la 7 ani de închisoare pentru spălare de bani şi evaziune fiscală.

Decizia a fost amânată de patru ori până acum.

Dumitru Dragomir este acuzat si de nereguli in legatura cu vanazarea drepturilor de televizare pentru meciurile de fotbal. Procurorii sustin ca erau folosite 17 firme fantoma, iar aceasta retea a functionat timp de cinci ani.

O parte dintre inculpatii din dosar erau administratorii firmelor si au inregistrat facturi fictive de achizitie – astfel sumele de bani obtinute ilegal erau transferate de la o firma la alta. La finalul acestui carusel, banii erau retrasi din circuitul bancar si dati in numerar altor persoane. Anchetatorii sustin ca sumele erau restituite la sacosa celor care dispuneau plata acestora, dupa ce intermediarii opreau un comision de 6-8%

Fostul preşedinte al LPF a fost trimis în judecată în 2014, alături de peste 40 de persoane, pentru evaziune, delapidare şi spălare de bani, cu un prejudiciu de aproape 5,4 milioane de euro.

In 2011, Dumitru Dragomir, in calitate de preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), i-ar fi determinat pe membrii Adunării Generale a LPF să aprobe încheierea unui contract de mandat cu SC Capital Properties SRL. Dragomir stia ca firma nu avea cum sa isi respecte obligatiile din contract. Totusi, a platit din conturile LPF peste 12 milioane de lei.

Mai mult, in 2013 Dragomir ar fi cheltuit banii LPF peste 3 milioane 250 de mii de lei tot pentru servicii nereale de la SC Capital Properties SRL pentru a evita plata taxelor catre stat.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS