Confidenţialitate

Dumitru Chisăliță, despre “Eficiența energetică în viața oamenilor în perspectiva anilor 2050” | VIDEO

Într-o lume din ce în ce mai limitată de emisiile de carbon, comportamentul oamenilor, modul cum ne alegem echipamentele si masinile, eficiența energetică a clădirilor este o necesitate în zilele noastre. Uniunea Europeană și cele 27 de state membre ale UE s-au angajat să facă din Uniunea primul continent neutru din punct de vedere climatic.

Acest obiectiv este programat să fie atins până în 2050. Pentru a atinge acest obiectiv, ei au promis că vor reduce emisiile cu cel puțin 55% până în 2030, comparativ cu nivelurile din 1990. Obținerea acestor reduceri de emisii în următorul deceniu este esențială pentru Europa și pentru a deveni primul continent neutru din punct de vedere climatic din lume până în 2050 și pentru a face din Pactul verde european o realitate.

În acest context, publicul larg, societatile comerciale si autoritățile din România trebuie educate, instruite și învățate, astfel încât acestea să fie capabile să dezvolte programe prin care să ajute populația din fiecare localitate in atingerea tintelor privind energia si emisiile de CO2.

Sesiunile de Training si Management Energetic derulate de Asociatia Energia Inteligenta in cadrul Proiectului Eficiența energetică în viața oamenilor în perspectiva anilor 2050 cu scopul de a educa oamenii, comunitățile, agenții economici și organizațiile cu privire la problemele legate de energia regenerabilă, eficiența energetică și securitatea energetică este compus pe 5 module:

1. Energie curată în gospodării pentru reducerea sărăciei și pentru atingerea țintelor privind schimbările climatice, în contextul conflictului din Ucraina.
2. Creșterea eficienței energetice în clădiri – C02 net zero în clădirile publice și gospodării
3. Cum reducem consumul de energie în clădiri? Cum realizăm PUZ urile?, Cum ne alegem casa? Cum ne construim casa?
4. Preț corect pentru gaz și electricitate. Cum ne alegem furnizorul?
5. Mobilitate urbană – cum ne alegem viitoarea mașină?

Trainingul raspunde tendintelor pietei pentru a se alinia la reglementarile UE privind gazele cu efect de sera (CO2) si doreste sa aduca cunostinte ridicate in domeniul energiei regenerabile, eficienta energetica și creșterea gradului de conștientizare pentru energie curată.