Confidenţialitate

Dubla crimă din Timișoara: Suspectul, reținut 24 de ore pentru omor calificat. Bărbatul de 38 de ani și-a recunoscut vinovăția | AUDIO

Principalul suspect în cazul dublei crime de la Timişoara a fost prins aseară de polițiști. A fost reținut pentru 24 de ore pentru omor calificat, iar procurorii vor cere arestarea lui preventivă. Bărbatul de 38 de ani și-a recunoscut vinovăția.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Suspectul a fost căutat 2 zile. Polițist: Știam că este agresiv, de aceea am fost ferm și l-am imobilizat pentru a nu-i da posibilitatea de a riposta

Polițist: Spune cum te numești!

Suspect: Alexandru Andrei.

Polițist: Mai tare!

Suspect: 38.

Timp de două zile l-au căutat polițiștii timișoreni. Aveau informații că se ascunde într-o zonă izolată din oraș. Polițiștii care erau pe urmele lui spun că nu i-au dat nicio șansă să riposteze în momentul în care l-au prins.

„Cunoșteam faptul că este o persoană extrem de violentă și acesta a fost și motivul pentru care împreună cu colegul meu am adoptat o reacție extrem de fermă pentru imobilizarea lui și pentru a nu-i da posibilitatea de a riposta în vreun fel”, spune polițistul.

Polițiști: Suspectul se pregătea să fugă din țară. A fost găsit la mai puțin de 1 kilometru de locuința părinților săi

Individul a fost identificat cu ajutorul imaginilor de pe mai multe camere de supraveghere. Aveau informații că se pregătea să fugă din țară.

„Am găsit asupra lui mai multe articole vestimentare de schimb și obiecte de igienă corporală – semn că se pregătea să se sustragă în continuare urmării penale”, adaugă polițistul.

Polițiștii l-au prins pe suspect la mai putin de 1 kilometru de locuința părinților, într-o zonă izolată, o platformă industrială de la marginea Timișoarei.

Suspectul și victimele se cunoșteau

Anchetatorii au stabilit că suspectul și cei doi batrani pe care i-au ucis se cunoșteau. Bărbatul a locuit în imobilul în care locuiau victimele în urmă cu câteva luni si lăsase datorii de peste 2000 de lei la utilitățile comune.

Știa foarte bine când se încasează banii de la cei care locuiesc aici și de aceea, probabil a și actionat în acea noapte.

Anchetatorii cred că bărbatul a vrut să îi jefuiască pentru a-și procura droguri, surse din anchetă spun că era cunoscut în rândul consumatorilor de stupefiante.

Polițiști: Victimele i-au deschis ușa crezând că a venit să-și plătească datoriile de 2000 de lei lăsate în urma locuirii în casa acestora

Polițiștii cred că, cel mai probabil, victimele i-au deschis ușa acestuia bănuind că își va plăti datoriile. Cei doi soți au fost uciși în seara zilei de 27 iunie. Nepotul celor doi care venise sa vada ce s-a întamplat în apartament s-a luptat cu atacatorul, dar acesta din urmă a reușit să fugă.

După 2 zile de cercetări a fost găsită familia suspectului. Polițiștii analizează probele ADN cu cele găsite în casa victimelor

După două zile de cercetari, timp în care au întocmit un portet robot al asasinului și au vizionat o mulțime de imagini de pe camerele de supraveghere, ofițerii de la investigații criminale i-au găsit familia.

În apartamentul mamei au gasit mai multe haine și lucruri ce îi aparțineau suspectului. Tot de acolo au ridicat mai multe probe de ADN pe care le vor confrunta acum cu cele găsite în locuința victimelor.

Sursa foto: Unsplash / Scott Rodgerson

Citește și: Suspectul dublei crime de la Timișoara, prins joi seara