Confidenţialitate

Arad: DSV verifică transporturile de ouă, carne de pasăre și păsări vii din Ungaria în urma mai multor focare de gripă aviară depistate în țara vecină | AUDIO

Transporturile de ouă, carne de pasăre și păsări vii din Ungaria sunt verificate în vestul României, după ce în țara vecină au apărut mai multe focare de gripă aviară. Sunt luate la control și depozitele și rețelele comerciale care vând asemenea produse.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În Arad, autorităţile instituie filtre pe toate drumurile din zona de frontieră cu Ungaria pentru a verifica transporturile de ouă, carne şi păsări vii.

Directorul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Arad, dr. Marcel Roșu: „Vom verifica toate unitățile de pe raza județului Arad”

„Avem în derulare un control complex în ceea ce privește importul și comerțul intracomunitar cu ouă, păsări vii și produse din carne de pasăre. Vom verifica toate unitățile de pe raza județului Arad care importă sau care fac comerț comunitar cu ouă”, a spus directorul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Arad, dr. Marcel Roșu.

Gripa aviară a fost detectată în ultimele două luni în mai multe provincii ale Ungariei, de la graniţa cu România până la cea cu Austria.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Gorj: Lebede găsite moarte pe râul Jiu. Specialiștii au confirmat că păsările au murit de gripă aviară | VIDEO