Confidenţialitate

DSU clarifică de ce nu a avizat evenimentul de miercuri seara în care PSD ar fi prezentat programul de guvernare

Miercuri, 24 noiembrie 2021 la ora 19:00, PSD ar fi trebuit să prezinte programul de guvernare, însă nu a primit avizul DSU pentru organizarea evenimentului, după cum au scris social-democrații pe Facebook. Ulterior, DSU a transmis că nu este abilitat pentru avizarea reuniunilor.

PSD ar fi trebuit să-și prezinte programul de guvernare miercuri, 24 noiembrie 2021 la ora 19:00, iar evenimentul ar fi fost transmis live pe Facebook. În sală ar fi fost prezente 20 de persoane.

În cursul zilei de miercuri, Partidul Social Democrat a anunțat într-o postare pe Facebook că nu a primit avizul DSU pentru organizarea adunării.

„Congres cu 5.000 de persoane s-a putut, prezentarea programului de guvernare PSD, cu 20 de oameni în sală, nu a primit avizul DSU! PSD respectă legea și renunță să facă acest eveniment. Românii vor afla de la fiecare ministru PSD care sunt prioritățile noastre la guvernare”, scrie pe pagina de Facebook a Partidului Social Democrat.

DSU: „Departamentul pentru Situații de Urgență nu este mandatat în a da avize privind realizarea sau nu a unor reuniuni/întâlniri/evenimente”

Ca răspuns la situația din cursul zilei de azi, Departamentul pentru Situații de Urgență a transmis un comunicat în care a precizat că nu este abilitat să avizeze organizarea reuniunilor.

„DSU nu a dat avizul realizării unei ședințe privind prezentarea programului de guvernare al unui partid politic, în primul rând dorim să specificăm ca Departamentul pentru Situații de Urgență nu este mandatat în a da avize privind realizarea sau nu a unor reuniuni/întâlniri/evenimente, ci doar poate răspunde punctual la solicitări primite din partea petenților prin care explică măsurile prevăzute în legislația aflată în vigoare, de limitare a răspândirii Coronavirusului printre comunități.

Petentul a fost informat de faptul că la acest moment CNSU a propus o serie de modificări care ar fi permis organizarea unui astfel de eveniment, dar aceste propuneri de modificări nu intră in vigoare până la adoptarea lor printr-o Hotărâre de Guvern”, se arată în comunicatul transmis de DSU.

Citește și: Rafila: Într-o criză de sănătate, ministerul Sănătății trebuie să aibă cuvântul hotărâtor | AUDIO