Confidenţialitate

DSP Suceava va face zilnic cel mult 30 de testări COVID-19 pentru vacanțe | AUDIO

DSP Suceava va face maxim 30 de teste PCR pentru persoanele care doresc să plece în vacanță în state care solicită certificat cu rezultat negativ.

În județul Suceava, testarea moleculară se mai face doar la Spitalul din Vatra Dornei, unde capacitatea zilnică este de maxim 96 de persoane.

Decizia de a efectua teste la cerere pentru persoanele care pleacă în concediu a fost luată de Comitetul Director al Direcției de Sănătate Publică Suceava în urma mai multor solicitări venite pe adresa instituției.

Dinu Sădean, directorul DSP Suceava, a precizat că recoltarea probelor se va face doar între orele 9 și 10, iar rezultatele vor fi comunicate a doua zi, la ora 16.00. Programarea la testare se face în ordinea înscrierii solicitărilor.

Pentru a evita blocarea adresei de email a instituției, conducerea DSP a decis să aloce o adresă separată, ce va fi comunicată în cursul zilei de marți. Prețul pe care trebuie să-l plătească pentru testul Covid-19 cei care pleacă în vacanță este de 248 lei/persoană.

Chiar dacă testele pentru concediu se fac abia de marți, până la ora 10.00 erau depuse deja 7 solicitări din partea unui grup de persoane care dorește să plece în Cipru. În afara laboratorului DSP, testarea moleculară pentru vacanță se mai poate face doar la Spitalul din Vatra Dornei.

Aici, prețul este de 250 de lei/persoană, iar conducerea spitalului a anunțat că în câteva zile se va rezolva și problema eliberării buletinului de analize în limba engleză.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Alexandru Neagu