DSP: Șeful secției ATI a Spitalului de Arși, amendat pentru nereguli

Șeful secției terapie intensivă a spitalului de Arși din București a fost sancționat contravențional cu o amendă în valoare de 1000 lei. Este rezultatul controlului Direcției de sănătate Publică efectuat la unitatea sanitară în data de 9 noiembrie, la cererea ministerului sănătății.

 

Ministerul sănătății ceruse un control după ce secția ATI a spitalului de Arși din București s-a redeschis. Fusese închisă pentru că fostul  ministrul al sănătății, Vlad Voiculescu a acuzat că sunt condiții de igienă precare în spital.

Echipa de control a Direcției de sănătate publică  a constatat că unitatea sanitară a respectat în mare măsură termenele prevăzute la redeschiderea secției ATI din cadrul spitalului. Șeful secției ATI a fost amendat cu 1000 de lei pentru mai multe nereguli descoperite.

S-a descoperit că Spitalul de Arși nu are medic epidemiolog, iar șefii de secție sunt responsabili de supravegherea, prevenirea și limitarea infecțiilor.

Au fost recoltate probe din compartimentul ATI – salonul 1 si sala de pansamente, iar rezultatele arată că sunt conforme și nu evidentiază germeni sau agenti patogeni peste normele admise.

Controlul DSP a scos la iveală totuși că operațiunile de curățenie si dezinfecție nu sunt efectuate de personalul spitalului, ci prin servicii externalizate.

În unul dintre saloanele ATI și sala de pansamente, a fost gasit echipament medical cu termen de valabilitate depășit de la începutul lunii octombrie.

Pentru toaleta chirurgicala/baia arsului exista achizitionate 3 targi – cada pentru ingrijirea pacientului ars. Pentru curatarea si dezinfectia cazii exista o procedura intocmita de seful compartimentului ATI, iar cei de la DSp nu au reusit sa gaseasca o procedura pentru curatarea si dezisfectia cazii.  

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS