Confidenţialitate

DSP București va propune ca școlile fără cazuri de Covid să nu se mai închidă

Direcția de Sănătate Publică București va propune ca școlile din capitală în care nu sunt cazuri de Covid să nu se mai închidă, chiar dacă incidența cazurilor noi de covid urmează să depășească pragul de 6 în următoarele zile.

Medicul Angelica Chirică de la DSP a explicat la Parlament, că în capitală, de la începutul anului școlar, 1088 de copii au fost depistați pozitiv din peste 100.000.
Totuși, potrivit Inspectoratului Școlar București, peste jumătate dintre clasele din București sunt închise fizic, din cauza covid. Elevii învață deja online.

Oricum, cazurile pozitive în școli nu sunt așa de mult, sunt 1088 de copii pozitivi de la începutul anului școlar, până acum, 154 de membri ai personalului de diferite tipuri, din 0 sută și ceva de mii de copii.

Au și testat, sunt 2565 de copii testați și avem 73 de pozitivi. Într-adevăr, și noi suntem pentru școli deschise, doar că nu ține de Direcția de Sănătate Publică“, a explicat Angelica Chirică.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Reprezentanta DSP a făcut această declarație după ce deputatul PSD Alexandru Rafila a ridicat problema regulii fixate de Guvern potrivit căreia toate școlile se închid în localitățile în care există peste 6 cazuri la fiecare o mie de locuitori:

La un caz în școală, două cazuri și închidem școala, nu prea e în regulă.

De unde e cifra asta 6, dumneavostră știți de unde e cifra 6?

Este o chestie de convenție, cum e 6, poate să fie și 8, eu vă spun că această cifră 6 nu există ca referință într-un document internațional care să spună, peste 6  luăm măsura cutare. E o chestie de convenție și atunci, când eu am școli în care nu am cazuri, de ce să le închid?“, a declarat Rafila.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a reluat astăzi apelul către Guvern ca școlile să se închidă ultimele.