Confidenţialitate

DSP a extins ancheta epidemiologică la Școala nr. 28 din București | AUDIO

DSP București  a extins ancheta epidemiologică la Școala nr. 28 din Capitală, acolo de unde provin ultimele 2 cazuri înregistrate în România, pozitivate cu noua tulpină a SARS COV 2.

9 din 10 persoane contacți ai unuia dintre pacienții depistați vineri cu tulpina originară din Marea Britanie au fost depistate pozitiv la testul RT-PCR, a anunțat duminică dimineața Ministerul Sănătății.

Directoarea DSP București, Oana Nicolescu, spune, la Europa FM, că acum, vor fi verificați absolut toți cei care vineri au intrat în școala din sectorul 2.

”În momentul de față, ancheta epidemiologică este în curs de desfășurare motiv pentru care am extins-o în sensul care am cerut să ni se spună absolut toate persoanele care au fost prezente în ziua respectivă în afară de contacții direcți și cei pozitivi, care au fost testați”, a declarat Oana Nicolescu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Mâine, la Institul Matei Balș se va face luni secvențierea probelor luate de la contacți pentru  a se confirma sau nu dacă și aceștia s-au infectat cu virusul care conține noua tulpină.

Persoanele depistate pozitiv la școala 28 sunt fără istoric de călătorie în străinătate.

Școala a fost închisă, iar luni se va realiza dezinfecție generală, inclusiv nebulizare.