Drumul spre Măgurele, asfaltat în câteva zile pentru vizita lui Hollande. Drumarii au greșit marcajul

Asfaltarea de urgență a drumului spre localitatea Măgurele, înainte de vizita de marți a președintelui francez, pare desprinsă dintr-un film de comedie.

Șoseaua care duce către Institutul de Fizică Atomică, unde va ajunge și Francois Hollande, a fost asfaltată în doar câteva zile.

Și au apărut și primele probleme: după ce trecătorii au reclamat că au fost astupate și gurile de canal, marcajul rutier…a fost greșit. Drept urmare, primarul sectorului 5, Daniel Florea, a cerut ca dungile albe să fie șterse și refăcute. Muncitorii au termen până la ora 18.00 să marcheze, din nou, drumul.

Porțiunea de 1 km  și 200 de metri a fost asfaltată în câteva zile, astfel încât, în momentul în care Francois Hollande va merge în vizită la Institutul de Fizică Atomică, să treacă pe un drum acceptabil. Pe restul șoselei, s-au pus plombe.

Primarul Sectorului 5, Daniel Florea a fost în vizită în zonă, pentru că șoseaua se află în zona pe care o administrează.

Nu i-a plăcut faptul că marcajul rutier a ieșit strâmb.

Primarul a cerut să fie refăcute dungile de vopsea. Acestea au fost șterse și, în locul lor, până luni seară trebuie să apară alt marcaj rutier, preferabil drept.  Primarul va face o nouă vizită pe înserat, când e de așteptat ca drumul să fie gata.

În plus, din ordinul primarului, s-a făcut curățenie și pe marginea șoselei, inclusiv pe spațiile verzi. Drumul spre Institutul de la Măgurele se află în stare proastă de mai mulți ani – iar șoferii care trec des prin zonă cunosc situația. Administrația Străzilor susține că a fost o coincidență faptul că s-a asfaltat în timp record chiar înainte de vizita lui Francois Hollande.

Lucrările s-au deblocat luna trecută, a precizat șeful Administrației Străzilor, Alin Vieru, pentru că au fost soluționate contestațiile depuse de cei care au pierdut licitația.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS