Drumul asfaltat spre Sarmizegetusa Regia a fost inaugurat – GALERIE FOTO

Drumul județean dintre Costești și cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, monument aflat pe lista patrimoniului mondial UNESCO, a fost inaugurat luni, după zece luni de la începerea lucrărilor de modernizare.

Turiștii care vor vizita fosta capitală a Daciei pot urca pe drumul asfaltat până la aproximativ 850 de metri de zidurile cetății dacice.

Drumul dintre Costești spre Sarmizegetusa Regia are o lungime de 19 kilometri.

Lucrările de modernizare au început în august anul trecut și au costat 18 milioane de lei, proiectul fiind finanțat din fonduri europene.

drum asfaltat Sarmisegetuza (2)

„Drumul înseamnă foarte mult. Putem spune că este o nouă epocă istorică în viața cetății Sarmizegetusa Regia. De la retragerea aureliană nu a mai existat un drum către cetatea Sarmizegetusa Regia, iar ceea ce a fost până acum a stricat mașini și a enervat oameni.

drum asfaltat Sarmisegetuza (3)

De acum sperăm să intrăm în normalitate”, a declarat Vladimir Brilinsky, administrator al sitului Sarmizegetusa Regia, în cadrul Serviciului Public de Administrare a Monumentelor Istorice al Consiliului Județean Hunedoara.

drum asfaltat Sarmisegetuza (4)

Lucrările de modernizare a drumului spre Sarmizegetusa Regia au presupus realizarea a 12 parcări cu 160 de locuri de parcare, dintre care patru permit accesul autocarelor.

Sarmisegetuza

Sursă: HunedoaraMea.ro

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS