Drumeții în județul Sibiu pe ”rachete”

Sibiul se pregătește de sărbători. În Piața Mare din oraș a fost deja montat un brad de 20 metri înălțime; va fi decorat până pe 26 noiembrie. Tot atunci se deschide și Târgul de Crăciun. Ediția 2015 aduce mai mulți expozanți din țară și din străinătate. Va fi și un stand de vinuri diverse și de bunătăți culinare, iar cei mici vor fi așteptați la Atelierul lui Moș Crăciun.

 

Însă, pentru un Crăciun tradițional românesc, orice turist care ajunge în Sibiu ar trebui să-și facă timp să viziteze și împrejurimile Sibiului, spune Siminea Manea, director executiv la Asociația Județeană de Turism Sibiu.

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Ca o noutate, anul acesta, cei care vor să iasă din hoteluri și cabane și să facă drumeții pe cărări de munte – chiar dacă vor fi acoperite de nămeți – pot închiria încălțări speciale, numite rachete.

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

O altă sugestie de care ar trebui să ținem cont: tot în județul Sibiu, turiștii pot dormi o noapte într-una din camerele Hotelului de Gheață de la Bâlea Lac. Complexul se va deschide cel mai probabil la sfârșitul lunii decembrie. Tema de anul acesta este Orașe Europene, așa că turiștii pot dormi într-o cameră imperială din Austria sau într-o odaie românească.

Sursa foto: campfire-adventures.com

Articole Similare