Confidenţialitate

Sectoare de drum din județele Sibiu şi Harghita, deszăpezite

Angajaţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Braşov au intervenit, în cursul nopţii şi joi dimineaţa, pentru deszăpezirea unor sectoare de drum din judeţele Sibiu şi Harghita, în urma ninsorilor căzute în zonele înalte.

“Pe drumurile de munte din centrul ţării avem parte de o zi de iarnă adevărată. În acest moment ninge pe Transfăgărăşan, în zona Bâlea Lac, şi pe mai multe sectoare de drum din judeţul Harghita. DRDP Braşov acţionează cu utilajele proprii pentru curăţarea carosabilului”, potrivit DRDP Braşov.

Carosabilul este acoperit de zăpadă pe DN7C, Transfăgărăşan, zona Bâlea, în judeţul Sibiu, şi pe DN 13B, între localităţile Praid şi Borzont, în judeţul Harghita.

Secţia de Drumuri Naţionale Sibiu a acţionat cu două autoutilaje şi a răspândit trei tone sare pe DN 7C, iar Secţia de Drumuri Naţionale Miercurea Ciuc a intervenit cu două autoutilaje şi a împrăştiat şase tone sare, pe DN 13B.

Joi dimineaţă, a nins şi pe DN12C între Gheorgheni şi Lacul Roşu, în judeţul Harghita.

“Sunt în vigoare mai multe avertizări meteorologice cod galben de vânt puternic, respectiv cod portocaliu de viscol şi ninsoare în zona montană. Circulaţi cu grijă şi adaptaţi viteza la condiţiile de drum!”, susțin reprezentanţii DRDP Braşov.