Confidenţialitate

Drum cu Prioritate pentru tinerii sportivi: voleibalista Alexia Căruțașu

Tânărul sportiv al zilei vine din volei – Alexia Căruțașu a devenit cea mai tânără jucătoare din prima ligă a României, în care a debutat la doar 13 ani, 4 luni și 7 zile.

Ea a evoluat pentru CSM București într-o partidă importantă – derby-ul cu CS Alba Blaj, în care a avut o evoluție foarte apreciată deși echipa din Capitală a pierdut în fața ardelencelor. Alexia este fiica baschetbaliștilor Andreea și Virgil Căruțașu, însă nu a vrut să practice sportul în care au făcut performanță părinții săi la nivel internațional și practică voleiul de aproximativ 7 ani.

Deși face parte din lotul național de junioare ea se antrenează de două luni cu echipa de senioare la CSM București.

În ultimele două luni, de când participă la antrenamentele CSM București, Alexia Căruțașu are rezultate tot mai bune. A avut ocazia să participe alături de tigroaice la turneul amical “Frasnes 2016” din Belgia și a primit un premiu pentru “cea mai tânără jucătoare”.

De asemenea, la începutul lunii octombrie, ”tigroaica” le-a însoțit pe colegele ei și la turneul memorial “Agatha Mroz Olszewska” din Polonia.

O altă realizare a Alexiei este faptul că este componentă a loturilor de Speranțe și Cadete.

Supranumite “tigroaicele” datorită echipamentului cu animal-print, voleibalistele bucureștence au câștigat anul acesta “Challenge Cup” și au devenit prima echipă românească ce cucerește un trofeu european.