Confidenţialitate

Drum cu Prioritate pentru tinerii sportivi: loturile naționale de fotbal-tenis

Tinerii sportivi remarcați astăzi sunt componenții echipelor naționale de fotbal-tenis, care participă la Campionatul Mondial din Cipru.
În competiția organizată la Nicossia, echipa feminină din care fac parte Anamaria Gherghel, Florina Chiar, Ana Maria Rizescu, Letiția Bivolaru, Paula Paraschiv și Maria Lică, s-a calificat în finale la toate probele: la simplu, dublu și triplu.

Aceiași performanță au atins-o, deocamdată, și juniorii David Lică, Darius Pufu, Daniel Popovici și Răzvan Molea, care au învins sportivi din Spania, Croația, Cipru, Ungaria și Moldova.
Românii vor juca deci în 6 finale, iar obiectivul lor este cel puțin 9 medalii mondiale după cum a promis președintele federației și totodată antrenorul lotului – Frederico Tavares Tchabass.
Tehnicianul cu tată brazilian și mamă din Insulele Capului Verde, este stabilit în România din 1977 și mulți ani a practicat artele marțiale.
În schimb, președintele forului de fotbal-tenis din Spania și antrenor al naționalei iberice este Sorin Rădoi. Acesta a plecat din România de 18 ani, după ce a fost fotbalist la Chindia Târgoviște, unde i-a avut colegi pe Laurențiu Reghecampf, Cosmin Contra și Cristi Ciocoiu, iar cu el la cârmă spaniolii au cucerit bronzul la ediția trecută a Mondialelor.

Totuși, cea mai bună jucătoare de fotbal-tenis din lume este o româncă: Ana Maria Gherghel a primit această distincție în ultimii 4 ani.