Confidenţialitate

Drum cu Prioritate pentru tinerii sportivi: Adnana Popa – campioană mondială și europeană la karate

Tânărul sportiv al zilei este o olteancă din Craiova, care până la 20 de ani a devenit campioană mondială și europeană la karate.

Adnana Popa a cucerit 184 de medalii, într-o carieră foarte scurtă însă, fiindca cea mai dură luptă nu a dat-o pe “tatami”, ci in tribunale, în țara pe care a reprezentat-o în marile competiții câștigate.

În 2014 ea a suferit o accidentare destul de gravă la campionatul european de Karate Shotokan din Finlanda. Scandinavii i-au acordat o asistență medicală de urgență și ar fi trebuit să fie operată în România, unde s-a întors în scaun cu rotile.

Federația autohtonă i-a făcut o poliță de asigurare înaintea competiției, intervenția chirugicală pentru ruptura de ligamente costând 2.000 de euro. A urmat însă un adevărat “calvar birocratic”. Clubul Sportiv Universitatea Craiova a făcut altă asigurare, care s-a suprapus cu cea a federației, iar niciuna dintre ele nu conținea datele corecte.

În plus avocatul angajat să-i facă dreptate a renunțat la caz fără să o anunțe, așa încât sportiva a pierdut procesul unde spera să își găsească dreptate. Adnana Popa a fost nevoită să se retragă la doar 22 de ani din activitatea sportivă și acum este arbitru internațional de karate, deși cariera ei se afla abia la început. O poveste foarte tristă din sportul românesc.