Confidenţialitate

„Drona românească”, un proiect despre care ministrul Economiei afirmă că vrea să devină „o realitate”: Am identificat companii românești care au produse deja foarte performante | AUDIO

Autoritățile caută producători pentru „drona românească”. „Un proiect în care cred”– mărturisește ministrul Economiei. Ştefan Radu Oprea a declarat în plenul Senatului că discută cu miniştrii Apărării şi Cercetării pentru concretizarea acestuia.

Ştefan Radu Oprea, ministrul Economiei: „Este un proiect în care am identificat foarte multe companii românești care au produse deja foarte performante”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Despre drona românească, da, este un proiect în care cred. Este un proiect în care am identificat foarte multe companii românești care au produse deja foarte performante. Și vom reuși împreună cu ministerul Apărării Naționale și ministerul Cercetării să aducem acest proiect al dronei românești mult mai aproape. Sunt lucruri pe care le discut cu colegii mei – atât cu domnul Tîlvăr, cât și cu domnul Ivan cum putem să facem acest proiect să fie o realitate în România”, a declarat Ştefan Radu Oprea, ministrul Economiei.

De altfel, strategia naţională pentru industria de apărare este în lucru la minister și va fi prezentată în scurt timp celorlalte instituţii pentru avizare, a anunțat ministrul Economiei.

Se fac eforturi ca şi cele 22 de companii cu capital de stat să fie la fel de performante precum cele cu capital privat, precizează Ştefan Radu Oprea

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Sunt 120 de companii astăzi licențiate în România, din care 118 sunt cu capital privat. Dacă ne uităm pe industria cu capital privat vom observa că producem gamă de muniție standardul vechi și standard NATO în toate fabricile. Avem memorandumuri în 5.000 de companii pentru a avea anagajări suplimentare. Vom ajunge cu unele dintre fabrici să lucrăm în patru schimburi, adică 24 de ore, șapte zile pe săptămână. Aceasta este ținta”, a declarat Ştefan Radu Oprea.

Sursa foto: Inquam Photos / Elena Covalenco

Citește și: Construirea unui campus școlar la Nădlac, blocată de 9 ani din lipsă de fonduri. Peste 100 de milioane de lei ar fi necesari finalizării proiectului | AUDIO