Confidenţialitate

Dramaturgul Mihaela Michailov: Actorii și personalul din teatre ar trebui testați pentru COVID-19

De luni, în Capitală, s-au redeschis restaurantele și cafenelele din spațiile închise, sălile de jocuri de noroc, teatrele și cinematografele. Ele pot funcționa însă la o capacitate de 30%.

E important să se redeschidă teatrele, dar nu fără să existe o strategie și măsuri de protecție, consideră Mihaela Michailov. Ea predă în București la UNATC, este dramaturg și are spectacole la Centrul Replica din Capitală, un teatru independent.

Actorii și personalul din teatre ar trebui testați, spune aceasta:

„Cred că nu e om de teatru în momentul ăsta care să nu-și dorească să se redeschidă teatrele. Problema e că trebuie să fim puțin mai responsabili și să vedem cum deschidem. Dacă suntem capabili să asigurăm o testare pentru actori, pentru personalul tehnic, cred că e foarte important să vedem cum se joacă aceste spectacole.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Vom putea sau nu să mergem la teatru în perioada următoare, la Centrul Replica? Mihaela Michailov spune că deocamdată nu:

„Încă ne gândim cum să facem și încă ne gândim dacă să deschidem sau nu. Nu e deloc profitabil să deschizi un teatru independent, care are 60 de locuri, sau 80 de locuri, să-l deschizi cu o capacitate de 30%.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Dramaturgul Mihaela Michailov mai spune că artiștii independenți au trecut printr-o perioadă extrem de grea din punct de vedere financiar, iar mulți dintre ei s-au gândit deja să se orienteze către alte profesii.