Confidenţialitate

Dragoș Tudorache: Miercuri dimineaţă, USR PLUS va anunţa o propunere pentru funcţia de ministru al Sănătăţii | AUDIO

Europarlamentarul Dragoş Tudorache, lider al USR PLUS, a anunţat că, urmare a acordului la care au ajuns partenerii din coaliţia guvernamentală, formaţiunea sa va anunţa, miercuri dimineaţă, o propunere pentru funcţia de ministru al Sănătăţii.

“Am intrat în această discuţie în coaliţie cu nevoia şi încrederea că vom găsi soluţiile necesare pentru a asigura buna funcţionare a coaliţiei în continuare şi le-am găsit. (…) Toate forţele politice prezente în această coaliţie s-au investit şi ele cu aceste soluţii. Ca urmare a înţelegerii din această seară, mâine [miercuri – n. red] vom face o propunere pentru un nou ministru al Sănătăţii, propunere pe care o veţi afla mâine dimineaţă”, a declarat Dragoş Tudorache, marţi, la Parlament, la finalul şedinţei coaliţiei de guvernare.

Partidele au agreat semnarea unui act adițional la acordul de guvernare. Potrivit documentului, revocarea unui ministru se va putea face doar după o evaluarea acestuia și după consultarea partidului care l-a propus.

Criza politică actuală a urmat destituirii intempestive a lui Vlad Voiculescu de la conducerea Ministerului Sănătății. Ulterior, USR PLUS a anunțat că îi retrage lui Florin Cîțu sprijinul politic.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.