Confidenţialitate

Dragoş Tudorache: Există cadrul legal pentru desecretizarea documentelor privind activitatea Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă

Serviciul secret al MAI este confruntat în ultima perioadă cu acuzații de corupție.
Tocmai din cauza acelor documente și-a dat demisia Petre Toba, fostul ministru de interne, care a refuzat să le facă publice, într-un dosar in care este cercetat pentru favorizarea faptuitorului.

Ministrul de Interne, Dragoş Tudorache, a declarat pentru agentia Mediafax ca analizeaza in acest moment cererea de desecretizare a documentelor Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă, cerere venita din partea DNA.

“Din punctul meu de vedere există cadru legal pentru desecretizarea documentelor. Trebuie parcurși anumiți pași în desecretizare”, a declarat Dragoş Tudorache.

Precizările au fost făcute în contextul în care Petre Tobă şi-a dat demisia din funcţia de ministru al Afacerilor Interne, după ce DNA l-a acuzat de favorizarea infractorului, în legătură cu refuzul de desecretizare a unor documente privind activitatea Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă.

În prezent, Petre Tobă ocupa functia de consilier în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, funcţie pe care o va detine până când DNA va pune în mişcare acţiunea penală.