Confidenţialitate

Dragoș Anastasiu explică motivele pentru care reprezentanții HORECA au ieșit în stradă | AUDIO

Dragoş Anastasiu, preşedintele Coaliţiei pentru Dezvoltarea României, a explicat la Europa FM, la Piaţa Victoriei, motivele pentru care reprezentanţii HORECa au ieşit în stradă.

”HORECA a ieșit în stradă pentru că n-a fost vorba despre a îngheța ceva ci despre două aspecte: este vorba despre compensații după ce ți-a dat cineva în cap și despre promisiuni făcute, când? Nu acum un an, doi. În decembrie. Și care au condus la niște bugete care au fost făcute pentru anul ăsta, și vine cineva peste noapte să spună și le taie. Așa ceva nu este admisibil”, a declarat Dragoș Anastasiu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Dragoş Anastasiu apreciază că aproape 25 % dintre localuri s-au închis, în timp ce majoritatea au suferit scăderi dramatice ale cifrelor de afaceri, de peste 60 %. De-asemenea, un sfert dintre angajaţii din domeniul HORECA  au rămas fără loc de muncă – a spus, la Europa FM, preşedintele Coaliţiei pentru Dezvoltarea României.

”Discutăm despre cel puțin 25% și din localuri și din angajați care nu mai sunt și care nici nu vor mai porni dar discutăm și despre o perioadă în care am avut niște resurse pe undeva, fiecare, prin cămară, prin pod, prin pivniță, mai avea câte ceva. A pus totul pe masă. N-a mai plătit rate. Toate vin la scadență acum și deja au început popririle de la ANAF, deja au început ratele, acum începe greul. Și dacă nu vine statul român cu oxigen, pacientul sau mulți dintre pacienți vor deceda, asta este cert”, a spus Anastasiu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.