Confidenţialitate

Dragnea: Voi merge la audieri în legătură cu SPP. Se impune o comisie de anchetă

Liviu Dragnea va fi audiat săptămâna viitoare la comisia de apărare din Senat pentru a explica motivele pentru care a renunțat la serviciile SPP. Anunțul a fost făcut de liberalul Marcel Vela, președintele comisiei de apărare, iar Liviu Dragnea a confirmat că se va prezenta în fața senatorilor.

Senatorul liberal Marcel Vela a anunțat că nu doar Liviu Dragnea va fi audiat în legătură cu renunțarea demnitarilor la SPP. El a precizat că, în funcție de informațiile care vor fi obținute în comisie, la audieri ar putea fi invitați și vicepremierul Paul Stănescu și chiar prim-ministrul Viorica Dăncilă.

Premierul, a explicat senatorul PNL, este vicepreședintele Consiliului Suprem de Apărare a Țării, iar prin renunțarea la SPP poate pune în nesiguranță documentele clasificate din CSAT.

Liviu Dragnea și-a anunțat deja atât propria prezență la audieri, cât și pe cea a Vioricăi Dăncilă și a lui Paul Stănescu.

”Așa ne trebuie, pentru că am vorbit, să ne cheme la audieri. Eu voi merge la orice comisie parlamentară care să mă cheme. sunt convins că va merge și doamna Viorica Dăncilă, nu înțeleg de ce a chemta-o, dar o să meargă, cred. Domnul Paul Stănescu cred că o să meargă. Sigur că nu înțeleg de ce nu e chemat domnul Pahonțu. Înțeleg că PNL n-are curaj, n-are voie să cheme pe cineva de la servicii”, a declarat liderul PSD.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Președintele comisiei de apărare a Senatului a mai spus că, în funcţie de probele şi dovezile ce vor fi prezentate în comisie, este posibil ca și şeful Serviciului de Protecţie şi Pază, Lucian Pahonţu, să fie invitat la audieri.

Liviu Dragnea nu se mulțumește însă cu atât. El își dorește o nouă comisie parlamentară de anchetă care să verifice activitatea Serviciului de Protecție și Pază.

”Deja se impune o comisie de anchetă pentru că au început să iasă la iveală din ce în ce mai multe informații”, a susținut președintele PSD.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Controversa din jurul SPP a apărut după ce Liviu Dragnea l-a acuzat de mai multe ori pe șeful serviciului, Lucian Pahonțu, că strânge informații despre miniștri și parlamentari și că face jocuri politice, fiind implicat inclusiv în mai multe tentative de răstunare a sa de la șefia PSD.

În urma acuzațiilor lansate de Dragnea, toți miniștrii guvernului Dăncilă, inclusiv premierul, au renunțat la SPP.