Dragnea: Va fi foarte greu să propunem și să susținem ca premier un om politic

Va fi foarte greu să propunem și să susținem un premier om politic – iată ce spune Liviu Dragnea, înainte cA președintele să cheme partidele la consultări pe această temă.

Liderul PSD susține că i se va propune lui Klaus Iohannis un nume și rămâne de văzut dacă șeful statului îl va accepta.

Chiar dacă jurnaliștii au insistat, Liviu Dragnea nu a dorit să spună cine va fi propus pentru funcția de premier.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Liviu Dragnea a precizat că PSD aşteaptă invitaţia din partea preşedintelui Iohannis la consultări pentru formarea noului guvern şi că îi va înainta acestuia propunerea de premier, adăugând că în acest moment PSD are majoritatea parlamentară şi că actuala coaliţie este solidă. Întrebat dacă premierul trebuie să fie de la PSD,Dragnea a răspuns: „Nu neapărat”

„Am stabilit astăzi că după ce premierul va transmite la Cotroceni demisia şi propunerea ca Duşa să fie premier interimar vom aştepta consultări şi vom merge cu o propunere de premier care să poată întruni majoritatea”.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat că PSD doreşte să rămână în continuare la guvernare până în 2016. „PSD doreşte să rămână în continuare la guvernare pentru a duce în 2016 la capăt proiectele bune începute care au dat rezultate sociale foarte bune. Vrem să gestionăm guvernarea până la sfârşitul acestui an”, a spus Dragnea.

El a refuzat să dea nume şi a spus că propunerea trebuie să ţină cont de dinamica din societate. „Nu vă pot spune niciun nume acum pentru că vreau să-l propun preşedintelui”, a spus Dragnea, precizând că după ce va rpimi invitaţia de la Cotroceni va exista o nouă rundă de discuţii în partid.

La insistenţele presei, Dragnea a spus că George Maior nu poate fi luat în calcul pentru funcţia de prim ministru. „George Maior este ambasodor în SUA şi îşi face treaba foarte bine şi nu poate fi luat în calcul”, a adăugatDragnea, întrebat dacă acesta ar putea fi o variantă.

„La Cotroceni vom merge aşa cum ne va chema preşedintele, fiecare în parte”, a mai spus el, întrebat dacã se vor prezenta în formula actualei coaliţii sau PSD va merge separat.

Liderul PSD a insistat că actuala Coaliţie, la această oră este stabilă, este o structură politică stabilă.

„Vom face o propunere care sperăm să fie acceptată de preşedinte, că preşedintele va desemna primul ministru care să strângă o majoritate în Parlament care să treacă Guvernul. Nu o să facem o propunere preşedintelui care să nu aibă o susţinere în Parlament, vom face o propunere care să dea garanţia preşedintelui că va avea susţinere în Parlament. Trebuie să gestionăm această situaţie cu mare responsabilitate şi cumpătare”

Liviu Dragnea nu a explicat însă dacă UNPR va mai face parte sau nu din viitorul Guvern. Coaliția este stabilă și, în acest moment, avem majoritate în Parlament – a fost răspunsul său când a fost întrebat acest lucru.

În acest context, liderul PSD a spus că nu este de acord cu organizarea de alegeri legislative înainte de termen – așa cum propuneau liberalii.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pe de altă parte, Liviu Dragnea susține că știa de miercuri dimineață că Victor Ponta își va da demisia.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS