Dragnea: Tudose a decis să facă cerere conform legii să-şi retragă doctoratul

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, la finalul şedinţei CExN, că propunerea majorităţii pentru funcţia de premier, Mihai Tudose, îndeplineşte criteriile de integritate solicitate de şeful statului, deşi există suspiciunea de plagiat în ceea ce îl priveşte.

Dragnea a explicat că Tudose a decis în momentul în care au apărut discuţiile legate de un posibil plagiat ”să facă cerere conform legii să-şi retragă doctoratul şi cu asta basta”.

”Au fost şi alţii acuzaţi de plagiat. Mihai Tudose a ales să nu meargă cu procedura până la capăt să ajungă în instanţă. Mihai Tudose nu şi-a luat acel doctorat pentru a-i folosi pentru un salariu sau nişte venituri mai mari. În condiţiile în care a apărut acea discuţie a decis să facă cerere conform legii să-şi retragă doctoratul şi cu asta basta”, a declarat Liviu Dragnea întrebat dacă Mihai Tudose respectă criteriile de integritate pe care preşedintele Klaus Iohannis le-a cerut, în condiţiile în care există o suspiciune de plagiat în ceea ce-l priveşte pe Tudose.

Mihai Tudose a renunţat la titlul de doctor înainte cu câteva luni ca acea comisie de specialitate să analizeze lucrarea sa şi astfel există suspiciunea de plagiat în ceea ce îl priveşte. Întrebat dacă plagaitu este o problemă de moralitate sau este o problemă de integritate, Dragnea a răspuns: ”Nu sunt specialist în doctorate, dar imi aduc aminte că şi Victor Ponta a fost acuzat de plagiat şi a fost un premier foarte bun”.

Liderul PSD şi-a exprimat convingerea că preşedintele Klaus Iohannis doreşte ca în România să se instaleze ”destul de repede un guvern care să nu pună sub semnul întrebării stabilitatea economică şi socială a ţării”, întrebat fiind dacă suspiciunile privind un plagiat al lui Mihai Tudose nu l-ar determina pe şeful statului să respingă propunerea PSD-ALDE.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS