Dragnea: Sunt absolut convins că preşedintele va accepta propunerea de premier pe care o vom face

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, că este ”absolut convins” că luni preşedintele Klaus Iohannis va accepta propunerea de premier pe care el şi Călin Popescu Tăriceanu o vor face. Dragnea a făcut şi portretul viitorului premier: un om corect, responsabil, care să nu fie aventurier, capabil de implementarea programului de guvernare, care să aibă capacitate de muncă extraordinară.

Dragnea a precizat că în zilele următoare va avea loc o reuniune a Consiliului Executiv al PSD, iar duminică o întâlnire a grupurilor parlamentare ale partidului, astfel încât, luni, să meargă cu o propunere de premier la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis.

El a spus că întâi se va discuta în partid despre candidatul la funcţia de premier, iar după ce preşedintele va desemna prim-ministrul, se vor discuta în CEx propunerile de miniştri.

Întrebat dacă are convingerea că preşedintele Iohannis va desemna un premier de la PSD, Dragnea a răspuns: ”Eu am convingerea în continuare că preşedintele Iohannis doreşte stabilitatea României”.

”Sunt absolut convins că luni, la consultări, când eu cu domnul Călin Popescu Tăriceanu vom fi prezenţi la Cotroceni va accepta propunerea noastră”, a subliniat Liviu Dragnea.

Întrebat cum ar trebui să fie viitorul premier, liderul PSD a spus: ”Un om corect, un om responsabil, un om care să nu fie aventurier, capabil de implementarea programului de guvernare, care să aibă capacitate de muncă extraordinară, un om cinstit”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS