Confidenţialitate

Dragnea și Tăriceanu: Vrem să ne unim cu Moldova

După ora 10.00, a început ședinţa solemnă a Parlamentului dedicată împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

Ședința comună a Senatului și Camerei Deputaților a început cu intonarea imnului de stat.

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a menționat de la început absența președintelui Klaus Iohannis.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Au urmat apoi discursurile președinților celor două camere ale Parlamentului.

Liviu Dragnea, președintele Camerei deputaților a declarat că e de “O spun deschis, simplu şi explicit – eu vreau să ne unim cu Moldova! Vreau să fim împreună în Europa, dar ca o singură naţiune. România a fost puternică atunci când a fost unită. Şi va fi unită. Şi va fi puternică. Acesta este idealul nostru. Acesta este idealul acela de a ne afirma în istorie ca o naţiune unită, liberă şi prosperă, în care toţi cetăţenii ei să se simtă liberi, să se simtă mândri şi să aibă o viaţă mai bună”, a afirmat Dragnea, în şedinţa solemnă a Legislativului de la Bucureşti, dedicată împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

El a propus ca sala de plen a Camerei Deputaţilor să ne numească “Vasile Stroescu”.

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că speră ca Parlamentele de astăzi de la Chișinău și București să aibă curajul de a repete gestul înaintașilor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În cadrul ședinței Parlamentului va fi adoptată o Declaraţie solemnă pentru celebrarea Unirii Basarabiei prin care, spune conducerea Parlamentului „se va reflecta unitatea poporului şi a limbii române”.