Dragnea și Tăriceanu, opinii diferite pe tema sesizării CCR în cazul Belina

Opinii diferite ale liderilor coaliției PSD-ALDE pe tema sesizării CCR privind dosarul Belina.

Mai întâi, liderul PSD a susținut că partenerul său de guvernare Călin Popescu Tăriceanu va fi cel care va sesiza Curtea Constituțională pe acest subiect.

Liviu Dragnea a anunţat, după o întâlnire cu preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, că acesta din urmă va sesiza Curtea Constituţională pentru a reclama un posbil coflict juridic între Guvern şi DNA apărut în urma declanşării de către procurorii anticorupţie a anchetei privind emiterea hotărârii de Guvern prin care Lacul Belina şi Braţul Pavel au fost trecute din proprietatea publică a statului în proprietatea publică a Consiliului Judeţean Teleorman.

Cred cã sesizarea o va face domnul preşedinte Tãriceanu. Nu ştiu ce va face Guvernul, pot fi mai multe variante. Ştiu cã domnul Tãriceanu mi-a zis cã intenţioneazã sã facã aceastã sesizare”, a susţinut Liviu Dragnea la finalul unei întrevederi cu omologul său de la Senat, Călin Popescu Tăriceanu.

Întrebat de ce s-a ajuns la această decizie din moment ce sesizarea către CCR trebuia scrisă de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, şi înaintată chiar de către Guvern, Dragnea a spus că a uitat să ceară o explicaţie.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Președintele social-democraților e, însă, contrazis de Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul ALDE susține că nu a luat încă nicio decizie în acest sens, dar a cerut o analiză pe subiect.

Nu am luat o astfel de hotărâre, dar pot să vă spun că am cerut serviciilor din cadrul Senatului, celor care sunt specialişti în drept constituţional, să facă o analiză, ceea ce ştiu că s-a făcut şi la nivelul Guvernului, pentru a constata dacă există o bază solidă pentru sesizarea Curţii Constituţionale în privinţa unui potenţial conflict între Guvern şi DNA„, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul Tudorel Toader promitea că decizia de a sesiza CCR în cazul Belina revine Guvernului, dar sesizarea va fi redactată la Ministerul Justiției.

Judecătorii CCR sunt solicitați să precizeze dacă procurorii pot ancheta hotărârile de Guvern, în condițiile în care s-a stabilit deja că nu pot ancheta ordonanțele de urgență – soluție pronunțată după adoptarea ordonanței 13.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS