Dragnea: PSD lucrează la un document care vizează punerea sub acuzare de înaltă trădare a preşedintelui Iohannis

Şeful PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminică seara, că unii dintre colegii săi din partid lucrează la un document care vizează punerea sub acuzare de înaltă trădare a preşedintelui Klaus Iohannis, dar că nu s-a luat încă o decizie în privinţa acestuia.

Există acel document, unii colegi din partid l-au lucrat, am ştiut că îl lucrează, nu este finalizat şi nici nu s-a ajuns la o discuţie finală ca să luăm o decizie. Nu am discutat nici cu domnul Tăriceanu subiectul acesta până acum. (…) Nu am ajuns acolo încă, nu mi-aş dori să ajung acolo, dar nu este imposibil, pentru că sunt acţiuni care au adus deservicii României şi din punct de vedere economic, şi din punct de vedere politic, şi din punct de vedere strategic„, a precizat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Şeful PSD spune însă că nu s-a luat încă o decizie în această privinţă, dar a dat exemple de acțiuni ale prețedintelui Iohannis care ar putea fi considerate de trădare, cum ar fi  momentul în care Iohannis a cerut Guvernului să precizeze dacă mai sunt bani de pensii şi salarii.

De asemenea, toate ieşirile, incitările, atacurile la Guvern, atacurile la Parlament, atacurile la premier şi la alţii, în mod frecvent, dublate de alte afirmaţii mincinoase, că nu se face aia, că nu se face aia, nu se face aia, au creat impresia, în afara ţării, că aici există instabilitate economică, adică nu există o stabilitate economică unde merită să investeşti, şi dacă investitorii l-ar fi luat în serios – slavă Domnului, nu l-au luat în serios – dar dacă l-ar fi luat în serios, bloca orice fel de investiţie în România. Incitarea la schimbarea ordinii constituţionale. Lucrurile sunt foarte clare aici, nici măcar nu e complicată definiţia. Când vrei să dărâmi un guvern, nu, prin mijloacele parlamentare şi mijloacele constituţionale, este o schimbare a ordinii constituţionale, deci este incitare la ordinea constituţională. Sunt multe lucruri care au produs rău României, deci lista poate fi completată„, a precizat Dragnea.

Liderul PSD a răspuns atacurilor făcute de Klaus Iohannis la Consiliul PNL. Mai mult, Liviu Dragnea a spus că de multe ori, șeful statului chiar a țipat la premierul Viorica Dăncilă în convorbirile telefonice:

Doamna premier mi-a spus foarte limpede că principalul motiv de supărare şi faptul că a ţipat de nenumărate ori la ea la telefon era rectificarea bugetară. Nu înseamnă ca s-a intimidat doamna prim-ministru, nici nu era ceva nou. A spus că o să transmita la Departamentul de stat şi la Bruxelles că nu mai are bani să meargă la NATO, la Bruxelles”, a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS