Dragnea: O condamnare nedreaptă și o lege neconstituțională nu mi-au dat posibilitatea să cer funcția de premier

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri, după consultările de la Palatul Cotroceni că “o condamnare nedreaptă şi o lege profund neconstituţională” nu i-au dat posibilitatea să ceară funcţia de premier pentru el, deocamdată.

În aceste condiții, coaliția PSD-ALDE a propus-o pentru funcția de premier pe Sevil Shhaideh, fost ministru al Dezvoltării pentru o scurtă perioadă de timp.

Președintele PSD Liviu Dragnea: “Această propunere este o persoană pe care o cunoașteți. Sevil Shhaideh. A fost ministrul Dezvoltării. A lucrat cu mine ani de zile,am lucrat împreună la toate dosarele guvernamentale și cunoaște activitatea din toate ministerele.  Este un om în care am încredere totală, iar prin această propunere a mea transmit și un mesaj puternic către toți cetățenii României, că-mi asum întreaga responsabilitate pentru activitatea guvernamentală și pentru punerea în aplicare a acestui program.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Liviu Dragnea a declarat că în propunerea pentru funcţia de premier a ţinut cont de două aspecte: afirmaţiile repetate ale preşedintelui României şi legile în vigoare.

“Nu vreau ca vreun mandat pe care l-as fi putut începe eu să fie prin forţarea unei condamnări nedrepte şi a unei legi profund neconstituţionale, care nu mi-au dat posibilitatea să cer această funcţie pentru mine deocamdată. Știți de ce am folosit acest cuvânt? Pentru că nu sunt ca în România, un om să fie decăzut din drepturi pe viață. Într-un stat de drept, într-o democrație consolidată, așa ceva nu există. Numai pentru genocid.” a spus Liviu Dragnea, după consultări.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS