Confidenţialitate

Dragnea: Luni, depunem moțiunea de cenzură. Nu ne-am dorit această situație

UPDATE:

L. Dragnea:

Acum, avem un guvern fantomă la Palatul Victoria.

Cât privește numirea unui nou premier, am decis să așteptăm câteva zile, să ne gândim bine, să facem o analiză serioasă, să nu mai facem greșelile pe care le-am făcut. Cei care vor veni trebuie analizați foarte bine.

Următorul premier va fi de la PSD. Garantez acest lucru.

Principalul vinovat sunt eu. Eu am avut încredere în acest om (Sorin Grindeanu, n.r.), un om pe care l-am și ajutat. Nici eu, nici colegii mei nu au crezut că se va ajunge aici.

În opinia mea, Sorin Grindeanu este o unealtă. Ne este greu să spunem a cui. Toți colegii mi-au spus că, aseară, parcă avea pe cineva în spate care îl obliga să spună acele lucruri. Nu putem avea încredere că tot ce se întâmplă este în mod natural. Nu mai sunt sigur de nimic acum. Or fi instituții, or fi oameni din afara politicii … nu știm cine poate fi în spatele domnului Grindeanu. Când l-am numit, n-am avut nici un dubiu în ce-l privește. Unii membrii PSD din Transilvania au spus că dacă atunci am fi discutat mai mult propunerea Grindeanu-premier, s-ar fi opus, pentru că știau mai multe lucruri.

Vorbim de un grup ilegitim care a acaparat Palatul Victoria.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Nu ne-am imaginat că această evaluare va produce această criză. Felul în care s-a acționat zilele aceastea, ne arată că avem de-a face cu un plan bine pus la punct, de ceva vreme, ”o coordonare profesionistă”, însă nu ştie cine se află ”în spate”.

Ne dorim ca săptămâna viitoare să formăm un nou guvern, să recuperăm întârzierile înregistrate.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat după ședința CEx că PSD, în urma consultării cu ALDE, a luat decizia să depună luni moțiunea de cenzură împotriva guvernului, iar miercuri aceasta să fie dezbătută și votată.

Nu ne-am dorit această situație. Noi am sperat că Sorin Grindeanu își va depune demisia. Pentru că nu a făcut acest lucru, PSD a luat această decizie, pe care eu o regret. Dacă ar fi dorit să nu se ajungă la această criză, poate am fi ajuns la o soluție amiabilă și poate în seara asta aveam o propunere pentru un nou premier – a spus Liviu Dragnea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Liviu Dragnea a mai spus că mulți membrii ai Guvernului s-au plâns că au probleme de comunicare cu premierul, în timp ce unii intenționau că părăsesc Guvernul din această cauză.

Potrivit lui Liviu Dragnea, ”foarte mulţi colegi” au cerut în CEx excluderea din partid a lui Sorin Grindeanu, propunere aprobată în unanimitate.

Dragnea a spus că, şi urmare a anunţului de la Cotroceni, PSD a luat decizia depunerii moţiunii de cenzură.