EXCLUSIV Dragnea, la Interviurile Europa FM: Serviciile secrete ar trebui să primească bani mai mulți în contextul crizei imigranților – VIDEO

Președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, la Interviurile Europa FM, că serviciile secrete ar trebui să primească bani mai mulți în 2016. Anunțul vine în contextul în care în România ar urma să ajungă imigranţi din Siria și nord-estul Africii. Potrivit lui Liviu Dragnea, cuantumul sumei va fi stabilit după ce vor exista cifre exacte cu privire la numărul imigranţilor.

“Este o consecinţă firească a unei posibile acceptări a unui număr de imigranţi în România. Există evaluări făcute la instituţiile abilitate, care sunt costurile necesare pentru această operaţiune şi bineînţeles că Guvernul, Ministerul de Finanţe, vor propune alocarea acestei sume, iar Parlamentul o va aproba”, a spus Dragnea la Interviurile Europa FM.

Social-democratul  a adăugat că nu a discutat cu şefii serviciilor pe această temă. Mai întâi trebuie să așteptăm deciziile Consiliului European din octombrie.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Totodată, Liviu Dragnea speră că preşedintele Klaus Iohannis va avea putere de negociere în Consiliul European, astfel încât României  să nu i se impună un număr mai mare de imigranţi decât poate primi.

“Poziția mea a fost și rămâne în continuare foarte clar exprimată: noi trebuie să susținem și să negociem cote voluntare, pentru că degeaba o să fim obligați să acceptăm un număr mai mare decât avem capacitatea administrativă de a gestiona, capacitatea logistică, financiară, capacitatea de a asigura asistență medicală în condiții civilizate, pentru a asigura siguranța pentru toți acești oameni care vor veni la noi și cred că președintele Iohannis și Ministerul de Externe au capacitatea să negocieze acest lucru, pentru că este important ca țară, de asemenea, să poți avea autoritate asupra tranzitului, pentru că noi vorbim de un tranzit aici, majoritatea zdrobitoare dintre acești oameni nu au ca țară de destinație țările din Est” a declarat Liviu Dragnea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

“Trebuie să fim conștienți de capacitatea noastră de a gestiona un anumit număr de imigranți. Trebuie să negociem pe ce perioadă îi putem ține aici, trebuie să ne gândim că vine iarna, acești oameni nu pot fi ținuți în corturi, nu pot fi ținuți în gări, nu pot fi ținuți în școli, sunt ființe umane cărora trebuie să le asiguri un minim de confort și de asigurarea celor necesare unui trai decent”, a mai spus Liviu Dragnea.

Președintele Iohannis a spus zilele trecute că țara noastră nu poate primi mai multe de 1.785 de imigranți. O cifră asemănătoare vehiculase și premierul Victor Ponta.

Liviu Dragnea la Interviurile Europa FM – Vezi interviul VIDEO integral

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS