Dragnea după audierea de la DNA: ”O regie frumoasă!”

Liviu Dragnea a declarat, după audierea de la DNA, că procurorii i-au schimbat încadrarea din suspect în inculpat în dosarul în care este urmărită penal și fosta sa soție, Bombonica Prodana.

Liviu Dragnea a afirmat că audierea sa nu reprezintă nimic altceva decât „e o regie frumoasă, chiar astăzi de ziua președintelui Iohannis”.

Mai mult, liderul PSD a fost ironic și atunci când a fost întrebat cum comentează faptul că a așteptat la coadă pentru a intra în sediul DNA. Mai multe persoane așteptau pe scările DNA pentru a trece de filtrul unde se face verificarea celor care merg la audieri.

„Aşa cum se stătea la coadă la pâine, se stă la coadă la DNA astăzi. E o regie frumoasă, chiar astăzi de ziua președintelui Iohannis. E un cadou frumos. Chiar luni, pe 06 iunie, s-a pus în mişcare acţiunea penală, bineînțeles că este o coincidență, nu are niciun fel de legătură cu rezultatul alegerilor. Singura mea durere şi supărare e şi că soţia mea e târâtă în acest dosar. Este mama copiilor mei. Lupta împotriva adevăratei corupţii trebuie să existe permanent. Și crimele odioase pentru care eu sunt chemat aici, două angajate care nu prea veneau la serviciu, trebuie pedepsite cu închisoarea pe viaţă”, a declarat Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea a fost întrebat și dacă se teme că acest nou dosar îl va afecta în vreun fel, având în vedere că a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul Referendumul.

Liderul PSD a declarat că ultimii ani au fost dificili pentru el şi familia sa, pentru că a trebui să plătească pentru un referendum care l-a ţinut în continuare în funcţie pe Traian Băsescu.

„Am înțeles că numai de la condamnare încoace dacă mai fac vreo crimă, dar s-a depășit nivelul de teamă. După atâţia ani grei pentru mine şi familia mea, să plătesc pentru un referendum care l-a ţinut pe Băsescu, s-a depăşit toată asta. Eu merg înainte, am toate şansele să rămân liber până la alegerile parlamentare, vreau să câştigăm alegerile. Trebuie să vadă dacă preferă cătuşe în loc de pâine, românii decid, nu e o luptă împotriva justiţiei, ci pentru adevăr şi bunăstare”.

Procurorii susțin că în perioada iulie 2006 – decembrie 2016, Liviu Dragnea ”în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman, respectiv de președinte al organizației județene a unui partid politic, cu intenție, a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea, la acea vreme director executiv al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman să își încalce atribuțiile de serviciu prin menținerea în funcție și implicit plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiași instituții. În realitate cele două persoane și-au desfășurat activitatea la sediul organizației județene Teleorman a partidului politic al cărui președinte era suspectul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urmă”.

Fosta sa soție, Bombonica Prodana este acuzată de abuz în serviciu în acest dosar. Faptele de corupție ar fi fost comise în perioada în care aceasta ocupa funcţia de şef serviciu Secretariat din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman.

Bombonica Prodana este suspectată că în perioadele 3 martie – 1 august 2008 şi 3 iulie 2009 – 1 august 2010, nu le-a sancţionat pe cele două angajate de la Direcția pentru Protecția Copilului, deși știa că acestea nu au venit la serviciu deloc.

 

Cele două angajate care, în realitatea, lucrau la PSD Teleorman au primit salarii de la Direcția pentru Protecția Copilului , în valoare de aproape 100.000 de lei.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS