Confidenţialitate

Dragnea, despre 10 august: Au fost proteste finanţate, se pare că şi din străinătate

Preşedintele Partidului Social Democrat susţine că, potrivit informaţiilor sale, evenimentele din 10 august au fost finanţate din străinătate.

Liviu Dragnea a declarat, duminică seară, la Antena 3, că ar urma să fie făcute publice dovezi în sprijinul acestei teorii.

“Sunt suficiente elemente ca să putem vorbi de o tentativă de lovitură de stat. Au fost proteste finanţate, se pare că şi din extern. Eu sunt absolut convins că săptămâna viitoare vor ieşi informaţii despre modul că s-au finanţat aceste proteste, despre faptul că au fost organizat tip paramilitar, despre faptul că, şi s-a văzut asta de fapt, că au vrut să ocupe sediul Guvernului şi au provocat în permanenţă jandarmii”, a afirmat preşedintele PSD.

În opinia sa, pe 10 august, “instituţiile statului nu au greşit cu absolut nimic”.

“Nu au acţionat ilegal, jandarmii şi-au făcut datoria, jandarmii nu au reacţionat absolut deloc înainte să înceapă violenţele”, a adăgat Liviu Dragnea.

Protestul antiguvernamental din 10 august a fost înăbuşit prin intervenţia brutală a jandarmilor, care au folosit gaze lacrimogene şi tunuri de apă împotriva manifestanţilor. Violenţele sunt cercetate de procurori.